WoordBeeldTrainer

 

Wat is beelddenken?

Beelddenkers denken in plaatjes. Dit is een hele snelle manier van denken in beelden en handelingen. Er komen geen woorden aan te pas. Dit taalvrije denken kan gemakkelijk leiden tot leermoeilijkheden, omdat ons onderwijssysteem is gebaseerd op begripsdenken: het gebruiken van woorden en begrippen bij het denken.

De training

WoordBeeldTrainer is een programma dat woordbeeld (visueel) en klankbeeld (auditief) in een neurolinguistische programmeersetting aan elkaar koppelt, waarbij het woord verankerd wordt in het geheugen.

Om spellingsachterstanden in te halen gebruiken we “WoordBeeldTrainer remedial teaching”. Er kan naar analogie geoefend worden.
Er kan gecontroleerd worden of een pakket beheerst wordt door middel van een dictee, dat geautomatiseerd wordt afgenomen en meteen nagekeken. De resultaten kunnen worden opgeslagen en geprint. Er is een strategie in het programma opgenomen om ervoor te zorgen dat geoefende woorden blijven “leven” in plaats van weg te zakken doordat ze niet of nauwelijks gebruikt worden.

Tarief

De opzet van deze training is dat spellingsachterstand in een maand of 4-5 ingehaald kan worden, afhankelijk van de achterstand natuurlijk. Om de 3 weken ongeveer wordt een sessie afgesproken; in de tussentijd traint het kind zelf verder met een computerprogramma. Eerste sessie van anderhalf uur kost € 103,50; de overige zijn € 69,00 per uur.

Verdere informatie

Op de site van de ontwikkelaar, Will Missot, vindt u meer informatie over beelddenken en de training.

UA-64420933-1